luni, 13 mai 2013

Amenajare mansardă Dealul Mitropoliei, București



Propunerea noastră de amenajare
Lăsată în paragină de mulți ani, această mansardă de pe Dealul Mitropoliei, București, îi aparține unui tânăr de 27 de ani. Întregul proiect pune în valoare calitățile inițiale ale mansardei, spațiozitatea și luminozitatea. Structura de lemn a acoperișului este integrată armonios în designul locuinței iar finisajul pereților exteriori din cărămidă aparentă și planurile înclinate ale acoperișului contribuie la personalizarea spațiilor. 

Propunerea noastră de amenajare
Propunerea noastră de amenajare
Starea mansardei înainte de amenajare
Începutul lucrărilor

Din cele două coșuri de fum existente inițial, unul a fost demolat (fiind nefolositor și inoportun plasat), în timp ce, al doilea, alipit unui perete exterior, a fost păstrat.



Zona de zi a fost divizată de un mic perete ce separă bucătăria de living. Peretele din cărămidă aparentă și coșul de fum sparg monotonia spațiului. 







Scările încorporate în perete au fost soluția perfectă pentru a maximiza spațiul din hol și de a crea o cale de acces spre zona de depozitare aflată deasupra locuinței. Destul de jos și greu accesibil pentru un adult, acest spațiu este folosit momentan ca și loc de depozitare, însă, în viitor poate fi transformat într-o cameră de joacă pentru copii. 





Dormitorul este complet separat de zona de zi pentru intimitate, iar spațiul atipic oferă destul de multe posibilități de decorare. 





Grinzile recondiționate sunt folosite ca spațiu de depozitare, expunere a obiectelor de decor și a accesoriilor din bucătărie. 



Pentru a proteja zidul de cărămidă aparentă din spatele plitei, am folosit un geam ce poate fi mult mai ușor curățat de impurități. 







În stânga biroului, pe peretele ce separă zona de zi de vestibul, ne-am folosit de spațiul disponibil pentru a integra o bibliotecă. 






Prin compartimentarea spațiului inițial, printr-o mobilare adecvată și prin înțelegerea optimă a potențialului mansardei s-au obținut un living cu bucătărie, cu un mic birou și o bibliotecă, un dormitor și o baie. Rezultatul este un apartament modern și confortabil cu o atmosferă puternic individualizată. Reconversia și amenajarea spațiului de 50 m² a durat 3 luni și a costat aproximativ 30.000 de euro. 


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Jurnal de design interior | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig
Chiuvete de bucatarie