miercuri, 12 noiembrie 2014

Un apartament renovat într-un stil modern, practic şi primitor




Atunci când suntem tineri, avem o altă viziune despre renovarea unei locuinţe. Spre deosebire de generaţiile trecute, care se lăsau pe mâna unui tâmplar, tinerii aşa-numitei generaţii Y caută să vină întotdeauna cu propriile idei pentru decorarea casei în care urmează să locuiască. 

Cel mai adesea, inspiraţia vine de pe internet, dar cu multitudinea de platforme şi aplicaţii, renovarea casei ar putea deveni un puzzle destul de dificil de realizat. Nu la fel s-a întâmplat şi cu proprietarii apartamentului pe care o să vi-l prezentăm în continuare...


Un cuplu tânăr a ales să cumpere un apartament vechi atât din considerente financiare, cât şi pentru a avea libertatea de a reconstrui, refinisa şi regândi întreaga structură a încăperilor. 

Au început să caute informaţii pe internet, au alergat de pe un board al Pinterest-ului pe un altul, au răsfoit de zeci de ori cataloagele IKEA, iar în final s-au decis. Au contractat profesioniştii tot de pe o platformă online, iar în final au reuşit să se aşeze în canapeaua confortabilă din sufragerie şi să se bucure de noua locuinţă. Haideţi să vedem care au fost paşii pe care i-au urmat.

Iniţial, livingul şi holul erau separate, iar holul era întunecat şi strâmt, aşa că au optat pentru un open space modern renunţând la hol şi la peretele despărţitor al bucătăriei. Au ales pentru întreg aparatamentul culori soft, ca verde-măslină, crem, negru şi maro. Deoarece spaţiul era destul de limitat, au ales două canapele în culori contrastante, pentru simetrie dar şi pentru a da impresia de spaţiu. 

În living au creeat o atmosferă aerisită, cu puţine decoraţiuni şi accesorii, iar masa de cafea aparţine mai degrabă stilului minimalist-modern. Asta a fost, de fapt, ideea de la care au pornit: să facă un spaţiu cât mai modern, dar confortabil, sobru, şi relaxant. 


Aşa cum spuneam, cei doi au ales să renunţe la bucătărie, dar au despărţit cele două încăperi printr-un truc de design extrem de plăcut ochiului dar şi practic: au construit un perete despărţitor din cărămidă albă, aproape insesizabil din pricina canapelei de aceeaşi culoare. 

Un aspect interesant în cadrul acestei renovari l-a constituit alegerea gresiei. Nuanţele diferite sparg consistenţa interiorului, care altfel ar fi fost destul de uniformă şi plictisitoare.

Au ascuns frigiderul în spatele peretelui despărţitor şi au salvat mult spaţiu optând pentru o masă tip „bar”, albă, care contrastează cu mobila de bucătărie, în totalitate neagră, cu accente metalice. 



Pentru că unul dintre ei obişnuieşte să muncească până târziu acasă, au ales să transforme unul dintre dormitoare în birou. Acesta este amenajat simplu, cu mobilier închis la culoare, dar având ca centru de interes scaunul, cu motive florale vesel colorate. 


Dormitorul avea două uşi, una care duce spre baie, iar cealaltă spre sufragerie, aşa că le-au păstrat pe amândouă mascând o parte din încăpere cu două cortine vaporoase, de culoare neagră, o idee care aminteşte de vechile iatacuri împărăteşti, extrem de intime.

Simetria din întregul apartament este păstrată de nuanţele alese, dar şi de peretele din spate, în cărămidă gri de data aceasta, precum si de folosirea aceluiaşi tip de gresie, mult mai închisă însă la culoare. 


Baia era destul de spaţioasă, iar cei doi nu voiau o cabină de duş modernă, ci o cadă unde să se poată relaxa în voie. Cortinele obişnuite li s-au părut inestetice, aşa că au găsit această idee pe internet: au construit un perete în faţa căzii. Practic, au pus oglindă şi chiuveta în faţa căzii, iar în spate a rămas loc suficient astfel încât să nu dea impresia de suforcare. Ingenios, nu-i aşa?


Ce trebuie să reţinem din acestă amenajare? Că se pot face lucruri minunate atunci când există surse inspiraţie. Este important însă să ai de partea ta oameni pricepuţi. Poţi să-i cauţi pe cei mai buni aici. 



2 comentarii

  1. Prin spargerea peretilor n-au afectat structura de rezistenta a cladirii. Au daramat 2 pereti din cate am iteles, cel de la hol si cel de la bucatarie. Cel de la bucatarie nu era perete de rezistenta? Aveti cumva un plan al apartamentului sa inteleg mai bine ce au schimbat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate nu avem planul, dar structura de rezistenta a apartamentului nu a fost in niciun fel afectata.

      Ștergere

© Jurnal de design interior | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig
Chiuvete de bucatarie