Amenajare cu buget redus pentru o garsonieră de 27 m²


Amenajare cu buget redus pentru o garsonieră de 27 m²

Aproape tot bugetul proprietarului acestei garsoniere de 27 m² din Stockholm, Suedia a fost folosit pentru achiziționarea acestui spațiu. Când a trebuit să înceapă amenajarea și decorul la interior, problemele financiare s-au făcut rapid resimțite. Cum a fost rezolvată problema? Haideți să aflăm de mai jos. 

dormitor in nisa peretelui intr-o garsoniera

Podeaua din lemn a fost în garsonieră încă de la început, așa că aici nu au fost probleme în amenajare, însă nișa unde este acum patul a fost folosită de fostul proprietar ca și spațiu de depozitare. Mai simplu, în acel lor era un mare dulap. 


Fără ajutor de la muncitori și profesioniști, proprietarul a scos dulapul și a spart două mici ferestre în cei doi pereți pentru a aduce lumină în zona de seară.  Pentru construcția patului și a corpurilor suspendate din ”dormitor”, a apelat la un meșter care, pe comandă și folosind plăci de MDF, a creat și integrat perfect piesele de mobilier în spațiul restrâns. Tipuri asemănătoare de plăci MDF găsiți aici. Dacă aveți încredere în forțele proprii și vă pricepeți la finisaje, atât de mobilier cât și pentru pereți, găsiți aici toate cele necesare pentru un proiect de acest gen. 


Salteaua a fost achiziționată la reduceri, de pe internet, iar spațiile de depozitare de sub pat sunt perfecte pentru perne și așternuturi, pe când cele suspendate adăpostesc haine și oferă lumină pentru citit prin LED-urile integrate la bază. 


Comoda, rafturile, etajera, măsuța de cafea și scăunelul au fost toate achiziționate din magazinele de mobilier second-hand. Deși nu se potrivesc neapărat vizual cu restul amenajării, ele aduc un aer retro și reușesc să încălzească interiorul. 



Canapeaua, dulapul, masa și scaunele au fost ale proprietarului și au fost integrate în garsonieră în așa fel încât ele să separe vizual zona de zi, de luat masa și dormitorul. 




Pentru bucătărie s-au realizat, tot la comandă, câteva corpuri de mobilier lăcuite în negru și alb. Deoarece masa a putut fi integrată în cameră, spațiul din bucătărie a fost ocupat de aceste dulapuri cu blatul alb ce îi oferă proprietarului spațiu suficient pentru a găti. 


Ușa dintre bucătărie și living a fost scoasă pentru a aduce mai multă lumină în interior, dar și pentru a crea senzația de spațiu. 





Foto: Mohv

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Jurnal de design interior | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig
Chiuvete de bucatarie