Apartament de 67 m² reamenajat pentru o familie cu un bebe pe drum


Hilda și soțul ei au cumpărat acest apartament din cartierul Salamanca, Madrid atunci când au hotărât că vor să își mărească familia. Casa era veche, mică și foarte prost compartimentată, însă lumina naturală i-a convins că apartamentul promite și s-au decis să îl transforme. 


Reamenajarea a fost făcută de Galán Sobrini Arquitectos și principalul obiectiv a fost de a compartimenta spațiul în așa fel încât cei 67 m² să le ajungă atât părinților cât și copilului. Cum au reușit, află din cele ce urmează. 


Una dintre soluții a fost să vopsească totul în alb, chiar și ramele ferestrelor și ușile. Astfel, totul pare mai luminos și mai spațios. Singurele excepții, trei la număr, au fost în baie, care are tonuri calde de nisipiu, podeaua într-o nuanță caldă de lemn și camera copilului ce este finisată într-un ton deschis de albastru.


În bucătărie, corpurile de mobilier albe, gresia albă și corpurile de iluminat argintii contribuie din plin la senzația de spațiu. Peretele finisat în negru este un punct de focus în contrast cu întreaga amenajare. S-a dorit ca atenția să fie atrasă spre el, deoarece acolo sunt expuse fotografiile familiei. 

Dacă sunteți în căutare de finisaje pentru amenajarea propriei case, aceste modele de gresie pentru bucătărie și baie, dar și aceste modele de gresie pentru placări interioare sunt în armonie cu paleta de culori din acest apartament. 


Paleta de culori în alb, crem și mici accente de culoare a fost păstrată în toată casa. O astfel de abordare ajută spațiul să pară mai mare și nu încarcă vizual camera. 

De asemenea, bucătăria separată doar de un perete de sticlă, permite luminii să pătrundă în întreaga zonă de zi, dar și să separe livingul de bucătărie atunci când se gătește. 


Pentru a nu încărca spațiul, proprietarii au renunțat la perdele și draperii. Seara închid obloanele pentru intimitate, iar ziua lumina naturală este lăsată să treacă direct prin ferestre. 


În dormitorul matrimonial, peretele funcționează ca și tăblie pentru pat, iar nișa din el ca și noptieră pentru corpul de iluminat. 


Deși așteaptă o fetiță, proprietarii nu au ales clasicul roz sau roșu pentru pereții din camera copilului, au mers pe o nuanță subtilă de albastru. 



Inițial apartamentul avea 4 camere. Prin reamenajare au unit livingul cu sufrageria și bucătăria și au păstrat doar două dormitoare.  


Foto: El Mueble 

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Jurnal de design interior | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig
Chiuvete de bucatarie