Trei băi amenajate cu piatră naturalăPiatra naturală e un material din ce în ce mai popular, datorită texturilor fascinante (venaturi, ape de culoare, plăci în diferite finisaje) dar și datorită rezistenței, mult superioare altor tipuri de materiale.
Prejudecata legată de piatră în amenajările de interior este că e un material rece, însă pusă bine în valoare, printr-o lumină care să-i dea contur și să-i sublinieze textura sau prin asocieri cu lemnul (mobilă, elemente de decor, etc.), piatra poate fi cu adevărat impresionantă.


Cât despre bugetul necesar pentru o amenajare cu piatră, există variante similare ca preț cu gresia și faianța iar de câțiva ani, furnizorii de piatră naturală oferă chiar reduceri de Black Friday, care îți asigură reduceri consistente pentru diferite tipuri de plăci de marmură sau travertin.

Mai jos aveți trei băi amenajate cu piatră naturală ce vă pot inspira: 


Beneficiarii acestui proiect au ales, pentru o baie în stil eclectic, foile de ardezie flexibilă Autumn (foi subțiri, ușoare, simplu de montat și realizate după o tehnologie germană) cu un travertin clasic (plăci mini, french pattern) pentru pardoseală. 


Într-un alt proiect de baie, numai bun pentru a vă inspira, proprietarii au ales ardezia, datorită tonurilor fascinante de ocru, verde, ruginiu. Pentru pardoseală s-a folosit o placă mai mare, de ardezie natur iar peretele a fost placat cu ardezie panel Brown (de 15 X 60 cm).


La final, o baie de inspirație rustică, în care plăcile de travertin (antichizate, cu marginile dălțuite și în aranjament french pattern) asociate cu mobila din lemn brut, creează o atmosferă aerisită, luminoasă.
2 comentarii

  1. Piatra se monteaza tot cu rosturi ca si gresia? Rezista la umiditate sau trebuie tratata?

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai multe informatii despre montaj gasiti aici: http://blog.piatraonline.ro/cum-montezi-placi-de-travertin-in-cabina-de-dus/

    RăspundețiȘtergere

© Jurnal de design interior | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig
Chiuvete de bucatarie