Culori vesele și o amenajare deschisă într-un apartament din Barcelona


Concentrarea livingului, a sufrageriei și bucătăriei într-un singur spațiu și utilizarea accentelor calde și vesele de culoare au ajutat la crearea acestui apartament funcțional și confortabil din Barcelona. Cum a reușit studioul de arhitectură Meritxell Ribé să transforme acest spațiu, aflăm din cele ce urmează. 


Din orice punct al acestui apartament se pot vedea copacii din parcul Turó. Nu a fost întotdeauna așa. Înainte de reamenajare, încăperile erau împărțite diferit și împiedicau lumina naturală, dar și panorama parcului să ajungă în interior. Designerii au eliminat toate aceste bariere pentru a crea un singur spațiu format din living, sufragerie și bucătărie, spațiu care a și devenit axa centrală a casei. 


A fost dorința proprietarilor ca zona de zi să fie cât mai deschisă și, odată ce acesta a fost decompartimentată, designerii de interior au continuat să adauge vitalitate decorului cu ajutorul culorilor și materialelor. Lemnul și accentele verzi și roz creează o atmosferă confortabilă, susținută cu eleganță de liniile prietenoase ale mobilierului și delicatețea texturilor materialelor naturale. 


În living, nuanțele de verde și roz se joacă pentru a crea un ambient cald și primitor, iar tabloul impunător aduce și el un zâmbet pe buzele privitorului. Tablouri haioase pentru un interior cu personalitate puteți găsi aici. 


Fiecare colț al living-ului a fost gândit pentru relaxare. În imaginea de mai jos, corpul de iluminat reglabil permite proprietarilor să se bucure în voie de o carte bună, precum aceste cărți de la editura Humanitas.


Decorul colorat scoate în evidență structura din lemn care servește ca și delimitare a intrării în living și asigură intimitate în camera de zi, permițând în același timp luminii naturale să treacă. 



Pe lângă funcția de separare vizuală, structura din lemn oferă și un spațiu de primire a oaspeților, unde cei ce vin sau pleacă se pot descălța. 




Bucătăria continuă în aceeași nuanță caldă de lemn, însă fără accentele vesele de culoare. Aici spațiul este destul de restrâns așa că nu a mai fost încărcat cu accesorii. Toate acestea se află în spațiile de depozitare, înalte până la tavan, aflate față în față cu chiuveta. 


Spre deosebire de zona de zi, restul camerelor (două dormitoare, două băi și un birou) sunt delimitate cu uși glisante care permit izolarea sau deschiderea acestora în funcție de nevoile momentului.


Atât biroul cât și camera copiilor continuă paleta veselă de culori, iar biroul servește și ca anticameră pentru spațiul de somn al copilului. Acesta este astfel protejat de gălăgia din timpul serii și poate dormi liniștit. 





La fel ca și în bucătărie, baie nu are accesoriile vesele de culoare din restul interiorului. Aici spațiul este modern, chiar minimalist, însă menține prezența caldă a lemnului. 




Foto: MiCasa 

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Jurnal de design interior | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig
Chiuvete de bucatarie