Proiect practic de decorare a unui apartament din Taiwan


Proiect practic de decorare a unui apartament din Taiwan

Deținătorii unui apartament de mari dimensiuni care își doresc o amenajare a spațiilor cât mai eficientă, pot găsi o sursă de inspirație în proiectul celor de la studioul de arhitectură Nordico


Designerii au realizat proiectul prin modelarea 3D a spațiului. Zona centrală a apartamentului este compusă prin îmbinarea armonioasă a livingului cu spațiul de lucru (biroul) și cu zona în care se poate servi masa. Delimitarea acestor zone s-a realizat cu ajutorul unor separatoare ce funcționează ca elemente decorative, dar au și un rol practic bine stabilit. Vezi peretele fals ce susține televizorul și biroul. 




Liniile și figurile geometrice vizibile pretutindeni aduc dinamism interiorului și o notă personală decorului. 



Pentru a crea impresia de spațiu, designerii au apelat la o paletă cromatică ce include tonuri de alb, gri și negru. Singurele pete de culoare regăsindu-se în accesorii și în unele obiecte de mobilier, toate încălzite de nuanța naturală a lemnului. 


Un alt aspect important în amenajarea unui spațiu deschis este lumina naturală. Pentru a suplimenta lumina de la ferestrele largi pe timpul nopții, dar și pentru a crea un ambient intim, designerii au apelat la spoturi și corpuri de iluminat ce emană o lumină difuză. Atât biroul, cât și locul de luat masa au propriile corpuri de iluminat ce concentrează lumina, dar și atenția pe zona respectivă. 













Pentru că proprietarii gătesc foarte mult și nu vor ca mirosul din bucătărie să ajungă în zona de zi au închis micuța bucătărie cu o ușă glisantă din sticlă. Astfel, living-ul este vizibil, iar mirosurile nu pleacă prea departe prin casă. 





Deși dormitorul nu este foarte încăpător, cei de la studioul Nordico au găsit o soluție de a remedia această problemă. Pentru a nu încărca vizual camera și pentru a crea senzația de spațiu aerisit, designerii au aplicat contraste de alb și gri cu accente de culori pământii. Dressing-ul se află în partea dreaptă a dormitorului și este separat vizual de restul camerei cu ajutorul unei platforme înălțate. Accesul se realizează printr-o ușă de sticlă ce se poate culisa. 


Structura repetitivă a bucăților dreptunghiulare de faianță albă, care începe de la podea și se continuă până la tavan, reprezintă o continuitate în design și o armonizare a tuturor detaliilor. Ea intră într-un contrast interesant cu formele geometrice jucăușe din plăcile de gresie. 



Foto: Nordico 

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Jurnal de design interior | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig
Chiuvete de bucatarie