Din ruină în vis - Povestea transformării unei case din Girona, Spania


Din ruină în vis - Povestea transformării unei case din Girona, Spania

În renovarea completă a acestei case înguste din Girona, Spania, elementele arhitecturale tradiționale au fost combinate cu detalii și finisaje actuale pentru a obține o amenajare funcțională și confortabilă. Piatra expusă vederii, finisajele albe și bolțile cu plăci ceramice marchează și aduc personalitate fiecărei camere. Cum s-a ajuns la acest rezultat, aflăm din cele ce urmează. 


Designerul de interior Lara Pujol a fost responsabilă pentru reabilitarea și renovarea integrală a acestei case situată în orașul vechi din Girona. Casa, pe lângă faptul că era în ruină atunci când a fost achiziționată, avea și o distribuție a spațiilor foarte ciudată: 140 de metri pătrați, cu două întrări (în față și în spate), șase etaje și camere mult prea compartimentate. Transformarea acestui spațiu problematic într-o casă care să se adapteaze nevoilor actuale a fost adevărata provocare a renovării. 

De ce este atât de important un designer de interior în amenajarea oricărui spațiu, află din articolul despre designul de interior


Primul pas a fost să reducă cele șase niveluri existente - cu numai două metri înălțime - la cinci. Astfel, a fost necesară modificarea tuturor planșeelor interioare și a fațadei pentru ca fiecare nivel să fie cât mai luminos posibil. 

Accesul în casă se face pe la parter, care nu apare în imagini, unde există un hol spațios și o cameră pentru depozitare, cu mașină de spălat, uscător, etc. La primul etaj a fost amenajată o bucătărie spectaculoasă cu loc de luat masa și o baie mică. Al doilea etaj are un living confortabil cu un șemineu și o cameră mică de relaxare. Al treilea etaj este dormitorul principal, cu dulapuri spațioase și o baie completă. Mansarda a fost folosită pentru a crea o zonă de lucru, un birou. Scara ce leagă toate aceste etaje este situată în același loc ca și în proiectul original și este axa centrală a casei.


 În ceea ce privește finisajele, vopseaua albă a fost combinată cu piatra originală recuperată și care acum îmbrățișează unii dintre pereți. Podeaua este o zonă continuă de beton lustruit, cu plăci ceramice în unele secțiuni pentru marcarea decorului. Pe tavan, bolțile ceramice ies în evidență și aduc căldură interiorului. 


În bucătărie toate corpurile de mobilier și electrocasnicele au fost organizate în jurul unei insule mari care găzduiește plita de gătit. Pentru decorarea ei au fost alese finisajele din lac alb satinat în combinație cu detalii calde din lemn. 

Pentru amenajarea unei astfel de bucătării, vă recomandăm un astfel de cuptor incorporabil.






Ușile vopsite în verde salvie ies în evidență fiind în contrast cu pereții albi. Pentru a încălzi camerele și pentru a arăta un echilibru armonios ca un fir comun, în toate spațiile casei s-au folosit texturi netede și dungate în aceleași culori.










Foto: MiCasa

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Jurnal de design interior | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig
Chiuvete de bucatarie