O amenajare simplă, dar plină de viață




Acest micuț apartament cu un decor anost și încărcat a fost transformat de noii proprietari într-un spațiu plin de viață, în care mobila inutilă nu își are locul, iar accentele colorate aduc dinamism și feminitate decorului masculin. Prin ce au trecut cei doi proprietari pentru a ajunge la acest rezultat, aflăm din cele ce urmează. 



O oră petrecută de cei doi soți la o cafea i-a condus la acest apartament. Cuplul locuia înainte într-un apartament închiriat și se străduiau de ceva vreme să se mute în propria casă. Au căutat în multe zone ale Londrei, însă oprirea la o cafenea din cartierul Crouch End chiar în ziua Anului Nou, acum 6 ani, i-a convins că ar putea să își încerce norocul și în acest cartier. Așa au descoperit un apartament cu 3 camere care oferea mai mult decât orice altă variantă văzută până atunci.



Fostul proprietar este constructor, el a cumpărat întregul bloc și l-a renovat. Decorul era monoton și oarecum învechit, cu o podea de lemn veche, covoare ieftine, un strat nou de alb pe pereți și o bucătărie ponosită. Când cuplul s-a mutat acolo, nu erau prea multe de făcut, în afară de a pune o podea nouă și să își aducă propria personalitate în decor.

Dacă ai și tu în plan o reamenajare ori vrei să schimbi câteva piese de mobilier, aceste colțare și aceste dormitoare s-ar putea să îți facă serile mai confortabile.



Inițial, proprietarii au ignorat faptul că spațiul avea potențial de extindere, pentru că știau că ar avea nevoie de diverse aprobări. Chiar și după ce li s-a născut o fiică se simțeau în continuare confortabil. Totuși, își mai doreau un copil, iar un dormitor pentru acesta era deja mai mult decât necesar.

Au apelat la arhitecta Johanna Ahrberg Jackson. Ea a fost cea care a venit cu ideile de optimizare a spațiului, dar și cu planul de construcție. Era clar că pentru extinderea spațiului locuibil trebuia să transforme cumva mansarda. Problema s-a ivit din faptul că plafonul mansardei era prea jos. Știind că legile locale nu o să le permită să înalțe plafonul, Johanna a venit cu ideea de a scădea din înălțimea livingului. Zis și făcut.

În plus, cuplul a reconfigurat întregul spațiu și au câștigat un dormitor și o baie mică. Al doilea dormitor a devenit living, sufrageria separată de bucătărie devenind camera fiului lor. Au economisit bani prin păstrarea bucătăriei și înlăturarea șemineului și au obținut și o zonă de zi mai spațioasă.



Cei doi soți au reamenajat și bucătăria, au decorat-o în tonuri de gri, înveselite de accente tari de culoare și au deschis-o către living pentru funcționalitate. 



În living, decorul a păstrat aceeași linie gri, iar culorile vii, în special galben, aduc dinamism interiorului. 



Cuplul are acum doi copii, fiecare cu dormitorul lui. Dormitoarele lor sunt singurele camere fără pereți gri, iar baia a fost amenajată cât mai simplist cu plăci de faianță albe pe fiecare perete. 



Foto: David Giles Via: Ideal Home 

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Jurnal de design interior | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig
Chiuvete de bucatarie