Dormitor deasupra bucătăriei și a dulapului într-o mansardă de 27 m² din Paris


Dormitor deasupra bucătăriei și a dulapului într-o mansardă de 27 m² din Paris

Cu cât orașele cresc mai mari, cu atât spațiile de locuit devin tot mai mici, mai înghesuite și mai puțin confortabile. Designerii de interior Julia Schmit și Anne Fath de la studioul de arhitectură June Agency au căutat o metodă prin care să ofere mai mult spațiu util și confort proprietarilor acestei garsoniere de 27 m², aflată la mansardă în centrul Parisului. Ce soluție au găsit și care a fost proiectul prezentat proprietarilor aflați din cele ce urmează, dar și din imagini 😀


Suprafața mică a garsonierei a fost împărțită în trei zone principale: bucătăria, living-ul și dormitorul. Acesta din urmă a devenit și elementul central al amenajării, nu doar pentru că este construit pe verticală ci și pentru că este vopsit în întregime în albastru petrol. 


Planul deschis al studioului asigură tot ce este necesar într-un apartament prin detaliile care salvează spațiu. Amenajarea nu a fost făcută în nuanțe puternice și s-au evitat decorațiunile atipice pentru a nu încărca vizual și a nu se crea senzația de aglomerare.


Dacă nu ai bugetul necesar pentru spații de depozitare realizate la comandă, poți încerca să folosești una dintre aceste etajere.


Intrarea în garsonieră se face prin bucătăria mică, în care corpurile de mobilier au fost amenajate pe verticală pentru a nu irosi suprafața utilă. Finisajele sunt albe și lucioase pentru a aduce lumină în spațiul restrâns, iar electrocasnicele sunt încorporate în mobilier pentru a ușura procesul de curățenie. 


O soluție inteligentă care poate fi cu ușurință preluată în spațiile mici de la noi este blatul din bucătărie care se continuă ca și masă, făcând o trecere subtilă din bucătărie în living. Scaune pentru un astfel de bar găsiți aici


Trecerea din living către dormitor este formată din spații largi de depozitare. Din dorința de a nu aglomera vizual spațiul, designerii au ales să integreze dulapurile mari direct în coloana verticală pe care a fost amenajat dormitorul. 

  

Zona de depozitare se continuă cu o scară de lemn care duce în dormitor. Pentru amenajarea acestuia s-au folosit culori neutre care creează senzația de spațiu aerisit și fac locul să pară mai mare. Dormitorul are lumina naturală asigurată de fereastra mare din tavan, prin care se pot privi stelele direct din pat. 


În partea opusă a bucătăriei, Julia și Anne au amenajat o baie complet utilată. Deși suprafața băii este foarte mică, cele două au reușit să găsească loc pentru o mașină de spălat și o cabină de dus.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Jurnal de design interior | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig
Chiuvete de bucatarie