Rustic în tonuri naturale de culoare într-o casă din secolul al XIX-lea


Rustic în tonuri naturale de culoare într-o casă din secolul al XIX-lea

Maria și soțul ei, Isidor, au găsit refugiul perfect la doar câțiva kilometri de casa lor din Barcelona, o casă din piatră construită în secolul al XIX-lea în Baix Empordà unde cuplul și cei trei copii ai lor își pot petrece vacanțele în tihnă. Cum au reamenajat casa și ce idei putem prelua în proiectele noastre de decor, aflăm din cele ce urmează 


Marele noroc al celor doi soți a fost că fosta proprietară a casei a rămas văduvă și a dorit să vândă casa cât mai repede pentru a se întoarce în țara ei natală, Marea Britanie. Astfel, nu doar că prețul a fost destul de mic, dar casa era și într-o condiție foarte bună, fiind renovată și reconsolidată la finalul anilor 90 de studiul de arhitectură Auquer i Prats, experți în reabilitarea caselor din zonă cu materiale și finisaje tradiționale. 


Amenajarea după achiziție s-a concentrat în special pe a aduce mai multă lumină la interior, dar și pe a pune în valoare arhitectura casei cu piese de mobilier și accesorii rustice. Desigur, nu au fost uitate nici funcționalitățile moderne, precum o centrală pe gaz și o nouă instalație electrică. 

Pentru un astfel de proiect vă recomandăm centrala Ariston Clas One 24, dar și un termostat de ambient Salus rt310i


Pentru a aduce mai multă lumină la interior, dar și pentru a crea un decor proaspăt și primitor, proprietarii au finisat pereții, tavanele boltite și grinzile de lemn în alb. Ramele de lemn ale ferestrelor și ușilor au fost vopsite într-un verde crud. Aceeași nuanță de verde a fost folosită și pentru dulapurile din bucătărie, cele din baie, în textile și accesorii de decor. 


Pe lângă tonurile proaspete de verde, proprietarii s-au folosit de accentele lemnului, de maro, orange, albastru deschis și roșu pentru a obține o paletă cromatică cât mai naturală, calmă și primitoare ce nu încarcă interiorul și permite luminii naturale să pătrundă în fiecare spațiu. 


În baie, diferențele de înălțime ale tavanului delimitează cele două zone din cameră, cada și lavoarul. O idee ingenioasă și simplă ce creează un joc interesant cu volumele camerei. 



O pergolă din metal invadată de vegetație creează umbră pe terasă, iar piscina și grădina, ambele foarte spațioase, oferă locul perfect de relaxare și distracție al familiei în zilele calde de vară. 





Foto: José Luis Hausmann Via: MiCasa 

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Jurnal de design interior | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig
Chiuvete de bucatarie