Influențe scandinave în amenajarea unei case din sudul Londrei


Influențe scandinave în amenajarea unei case din sudul Londrei

Un cuplu din Marea Britanie și-a vândut duplexul din centrul Londrei și a început căutările pentru o nouă locuință, mai spațioasă, într-o suburbie din sudul capitalei britanice. Casa pe care au găsit-o era mică, întunecoasă și îngustă, însă era singura care se încadra în bugetul lor. Haideți să descoperim împreună cum au reușit să transforme spațiul într-un cămin luminos și primitor cu ajutorul pieselor de mobilier nordice și a unei palete scandinave de culori. 


Living-ul, lung și îngust, este camera în care familia petrece cel mai mult timp împreună. Pentru a avea suficient spațiu, proprietarii au ales o canapea în L, în gri, pentru a nu încărca vizual camera. Alegerea a reușit și să salveze spațiu. Interiorul canapelei este perfect pentru depozitarea jucăriilor ori a pernelor sau lenjeriei.  

Spațiul îngust și tavanul jos erau elementele principale ce întunecau camera. Finisajele în alb de pe pereți, uși și tâmplărie au deschis living-ul, iar accentele de gri deschis, lemn și galben pal aduc dinamism decorului fără a încărca spațiul. 


Obiectele de decor din zona de zi au fost cumpărate de proprietari din călătoriile în străinătate. Piese de decor la fel de inspirate găsiți aici, iar, dacă nu știți ce cadou să îi faceți mamei de 8 martie, vă puteți inspira de aici


Trecerea dintre living și bucătărie a devenit biroul familiei. Accentele subtile de albastru și biroul din lemn, simplu, păstrează linia scandinavă a decorului. 


Bucătăria este separată de curtea interioară prin uși glisante ce permit luminii naturale să inunde spațiul. Inițial aici fusese doar o ușă. Această modificare, împreună cu nuanțele pale din mobilier și podeaua din lemn au deschis vizual spațiu. Nu se regăsește nimic pretențios ori prețios în bucătărie, iar accentul cade pe lemnul ce încălzește spațiul lipsit de accente tari de culoare.


Dormitorul matrimonial păstrează răceala decorului scandinav, dar este încălzit de subtilele accente de roz și de steagul Happily Ever After (Fericiți pentru totdeauna) așezat deasupra patului. Vechea podea din lemn a fost păstrată, însă a fost vopsită în alb pentru a crea senzația de spațiu și lumină la interior. 

În dormitor nu există un dulap înalt, ci doar 2 comode pe peretele din fața patului ce permit depozitarea hainelor, dar care nu încarcă prea mult camera. Desigur, și ele sunt tot albe. 


Cei doi copii ai familiei împart aceeași cameră. Paturile lor sunt așezate în colțurile opuse ale camerei pentru a le crea celor mici senzația de spațiu propriu. Mai viu colorată și mult mai jucăușă, camera păstrează elementele scandinave din decorul întregului interior. 



Foto: David Giles Via: Ideal Home

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Jurnal de design interior | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig
Chiuvete de bucatarie