Pereți turcoaz închis în amenajarea unei case din Hertfordshire, UK


Pereți în turcoaz închis în amenajarea unei case din Hertfordshire, UK

Ascunsă într-o zonă liniștită, plină de verdeață și departe de traficul zgomotos al orașului, această casă de cărămidă a atras mulți cumpărători atunci când a fost pusă la vânzare. Familia norocoasă ce a reușit să o cumpere, s-a bucurat de ea așa cum a cumpărat-o, vreme de 5 ani. Apoi au hotărât să o renoveze complet. De ce? Află din cele ce urmează. 


În primul rând pentru că interiorul trebuia extins, familia a crescut, iar parterul trebuia deschis pentru ca părinții să poată fi cu ochii pe copii chiar dacă sunt în bucătărie.  Astfel, a fost adăugată o cameră deasupra garajului, iar pereții ce despărțeau living-ul și sufrageria de bucătărie au fost înlăturați. 

Amenajarea în zona de zi s-a axat pe turcoazul închis de pe pereți, culoare de care proprietarii s-au îndrăgostit când au văzut-o într-o revistă de amenajări interioare. Cu toate acestea nuanța nu a fost folosită decât pe pereții exteriori pentru a nu încărca vizual spațiul. 

Dacă sunteți în căutare de mobilier pentru living, aici găsiți câteva sugestii, iar dacă spațiul de care dispuneți este îngust, unul dintre aceste colțare extensibile vă poate veni în ajutor. 


Accentele de gri, lemnul deschis și albul din zona de zi temperează fundalul turcoaz al amenajării și aduc un aer scandinav interiorului. Pentru a se putea bucura de grădină în zilele însorite, dar și de lumină naturală la interior, proprietarii au spart pereții și i-au înlocuit cu uși glisante. 


În bucătăria deschisă către living, corpurile expuse au lemn nefinisat pentru a încălzi răceala griului din restul zonei. Spațiile de depozitare generoase au fost obligatorii deoarece familia gătește foarte mult acasă. 


Paleta cromatică de la parter se continuă și la nivelul superior, în dormitorul matrimonial, unde textilele au fost alese cu grijă pentru a încălzi decorul cu influențe nordice. 


Camera băiatului cel mare are accente de albastru, aceasta fiind culoarea lui preferată, dar și un tablou creat de întreaga familie cu palmele tuturor membrilor. 


Baia principală (copii au propria lor baie) este generoasă ca și spațiu și este însuflețită de plantele decorative care aduc contrast pe fundalul gri închis. 


La intrarea în casă, holul a fost și el extins pentru a putea susține spații de depozitare generoase, iar o fereastră largă a fost amplasată lângă ușă pentru a aduce lumină naturală și în acest spațiu. 


Cărămida vizibilă din structura casei a fost acoperită de panouri exterioare în tonuri diferite de gri pentru a da o notă modernă locuinței. 


Foto: Colin Poole Via: Ideal Home 

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Jurnal de design interior | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig
Chiuvete de bucatarie